• Rdesign schreef een nieuw bericht, Daf design contest, op de site Autojunk.nl 12 jaar, 11 maanden geleden

  Liftback en een Shootingbrake. Het heeft ook nog wat weg van een liftback….

 • Rdesign schreef een nieuw bericht, Daf design contest, op de site Autojunk.nl 12 jaar, 11 maanden geleden

  Daf 66
  De nieuwe Daf 66 voor de Daf Design Contest.
  Het is een liftback. De liftback wordt populair en als Nederlandse auto-fabrikant zal Daf de eerste fabrikant die de liftback weer toepast. Het is een wagen die voor allerlei mensen is bedoeld. Mensen met en zonder beperking zullen deze wagen ideaal en radicaal anders vinden. Een eigen weg in vormgeving en functionaliteit. De achterklep kan op 3 manieren open en de manier dat de 2 deuren openklappen. Aan de voor en achterkant kan de rolstoeler erin rijden. Door middel door de veren de zakken net zoals Citro├źns en een lift is hij gehandicapt toegankelijk. Natuurlijk ga je dan afvragen waar de motor zit. De motoren zitten in de wielen verwerkt en de twee achterste wielen zitten H20 motoren in voor een superzuinige auto. Met een stuurknop op het wiel kunnen mensen met een beperking het stuur beter vast houden.
  De voorkant is zo gemaakt dat de voorkant met de bumpers ksn liften. Bij abrupte stopten erg handig. Voor zit ook een plastic bumper om de voetgangersveiligheid te vergroten. Met het Start en Go system kunnen stoelen in de auto verdwijnen. Het dashboard is zo gemaakt dat mensen die moeite hebben met automatiseren maar op een punt hoeven te letten en niet te gauw afgekeid worden. Met een spraaksysteem kan diegene functies of andere boodschappen zeggen dat het zicht op de weg blijft. Autisten zijn op een punt gericht, druk en hebben een beperkt overzicht. Daar is rekening meegehouden en voor de veiligheid is de stoel opstelling bij elke stoel anders. De een staat wat verder naar voren of achter om de veiligheid te vergroten. Met een kleine draaicirkel en een grote draaicirkel vvan de wielen kan de wagen ook zelf automatisch inparkeren.

  De Daf 66, geen compromis….

 • Rdesign schreef een nieuw bericht, DAF 66, op de site Autojunk.nl 13 jaar geleden

  Various styles let you learn more over the design of the new Daf 66. It’s a compact car with compenents from a liftback….

 • Rdesign schreef een nieuw bericht, Daf design contest, op de site Autojunk.nl 13 jaar geleden

  My first official drawing for the Daf design contest….

 • Ik heb ook een ‘fun’ gehalte opgezocht in de gedachte en het ontwerp. Het moet geen ‘doosje’ zijn maar een lekkere speelse en vlotte verschijning. Het is een gadget waar je elke dag naar kijkt en het moet ‘dutch design’uitstralen.
  Het marketingplan heb ik geschtreven, nu nog uittypen en binnenkort komen de eerste schetsen.

 • Ik zit tussen een Shooting Brake en een echte mini.
  Hij moet de concurrentie aan met de 500 en de Mini. Ik ga retro elementen in een nieuw jasje verpakken. Geen vierkante bakken en limousines, een compacte auto die leeft in een stad. Urban living.

  Met retro geef je aan dat het design van nu verkeerd is, dus ik bedenk een compleet nieuwe wagen…[Lees meer]

 • Rdesign schreef een nieuw bericht, Daf personenwagen design contest, op de site Autojunk.nl 13 jaar geleden

  Eerste schets van een Daf personenwagen gebasseerd op de Fiat 500 en de Mini….