Notificaties

Via onze sites kun je je abonneren op zogenaamde browser-notificaties, dit zijn meldingen via browsers zoals Chrome of Safari. We bieden deze notificaties onder andere via ABHD, Autojunk en Groen7. Wil je dat dat stopt, volg dan onderstaande stappen.

Desktop: klik rechtsboven op de drie puntjes. Kies vervolgens in het menu voor ‘Instellingen/Settings’. Scroll naar beneden en klik op ‘Geavanceerd/Advanced’. Onder het kopje ‘Privacy en beveiliging/Privacy and Security’ kun je kiezen voor ‘Content instellingen/Content settings’. Kies vervolgens voor ‘Meldingen’ of ‘Notificaties/Notifications’. Nu krijg je een lijst met alle websites te zien die jou notificaties mogen sturen. Je kunt op de drie puntjes naast een titel drukken om de website te verwijderen. In dit scherm kun je eventueel ook websites toevoegen, die je eerder hebt geblokkeerd.

Mobiel: Open je Chrome app, en druk op de drie puntjes rechtsboven. Kies vervolgens voor ‘Instellingen/Settings’. Klik daarna op ‘Site instellingen/Site settings’. Scroll naar beneden en druk op ‘Meldingen/Notifications’. Door op een website te drukken kun je de toestemmingen aanpassen of weghalen.

Safari: Open de browser en klik in de menubalk op ‘Safari’. Selecteer ‘Voorkeuren’ en open het tabblad ‘Websites’. Kies vervolgens voor ‘Meldingen’. Je ziet een lijst met websites. Je kan vervolgens op het drop-down-menu bij de website aangeven of je wel/geen meldingen meer wilt ontvangen. Verwijder de website niet want dan blijf je steeds de pop-up krijgen om je aan te melden voor pushmeldingen!